dimecres, 16 d’octubre del 2013

Jacobinades...



Després d’assistir com a director convidat al Festival John Costello de Música Contemporània a Cincinnati, ha posat la directa cap a París.
Allà l’esperava la crítica incondicional, als seus peus, a punt d’elogiar-lo per qualsevol cosa.
Ara encara estan enlluernats per la interpretació de l’Òpera Elektra de Richard Strauss al festival d’estiu d'Aix-en-Provence.
Paavo Järvi els sorprèn fins tot quan qui dirigeix és el seu ajudant és un altre director com Andris Poga. Ha de ser un bon director que entengui les maneres i models de direcció de Paavo Järvi sinó no estarien tan eufòrics.
Per no faltar a la tradició jacobina, Järvi els ha dut un pianista polonès format a Estrasburg i Lió, amb obres Debussy i el tercer concert per a piano que Bártok va escriure poc abans de la seva mort (2 d’octubre).
I per acabar, tot un clàssic. El Bolero de Ravel. Un Bolero que el mateix compositor va escriure perquè els músics assagessin.
Com és de preveure, després d’aquesta bona execució, en Paavo va aplaudir els músics, llargament, abans de tombar-se cap un públic delirant.
Cal dir, que pels dies 16 i 17 els ha amanit un altre programa ben substanciós. Sibèlius, Ravel –Concert per a la mà esquerra-/ (17 d’octubre Liszt) i Saint-Saëns –tercera simfonia per a “orgue”-. El pianista convidat és un noi francès de futur brillant: Jean Frederic Neuburger.
Els que hi puguin anar que el gaudeixin...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada