divendres, 1 de novembre del 2013

Mitificant París

París és una de les ciutats europees amb més càrrega mítica del món.
Durant l'Absolutisme hi havia el rei Sol, amb la Il·lustració va passar a ser la ciutat de les Llums, terme que ha perdurat fins avui amb l'apel·latiu, de ciutat "Màgica", encunyat per Paavo Järvi que s'ha convertit en una fàbrica de sabó -això sí fins que els francesos se'n cansin i prescindeixin d'ell tal com van fer els de Frankfurt la temporada passada-.
Els de l'Orquestra de París li han fet un retrat a través d'un vídeo.
A Paavo Järvi li agrada la seva feina a París perquè considera que és "una ciutat Màgica" on les classes socials es barregen per anar-lo a escoltar...-Caldria matisar: El dia de la Música, el 21 de juny, l'Orquestra de París va organitzar un concert gratuït....- Aleshores sí que es barregen totes les classes socials per anar a escoltar-lo perquè les entrades per la Sala Pleyel estan pels núvols -una mica com l'Auditori de Barcelona o amb els concerts monogràfics al Palau de la Música Catalana, on l'entrada mínima és de 45 €-.
Li agrada la seva feina...és clar que li agrada, només cal donar les instruccions necessàries i l'orquestra ja sona. Ell mateix va dir en una ocasió que NOMÉS TREBALLAVA AMB ELS MILLORS.
Ja m'agradaria veure'l en un barri ronyós de París, no el París Màgic i enlluernador del centre històric, amb una orquestra de joves difícils i haver d'ensenyar-los des de zero. I sense cobrar. També li agradaria la feina?
Diuen que un bon professor és aquell que d'un cistell de pomes podrides sap extreure'n el millor suc i no d'aquell altre que tenint el bo i millor, surten els estudiants amb un Currículum flamant. Així qualsevol!
Els músics que entrevisten també l'eleven al setè cel -només faltaria- és un bon amic i ajuda a superar-te.
Veiem-ho!
https://www.youtube.com/watch?v=sVSv-Dc1xyE

2 comentaris: